Nieuwigheden bij Aquarium Neon

Haal eens een kogelvis in huis voor in je aquarium!

Zijn dat niet die vissen die men in Japan opeet, en die speciaal moeten klaargemaakt worden om er niet door vergiftigd te worden? Ja, dat is familie, maar die hebben we niet in huis gehaald. We hebben wel enkele Afrikaanse brak water en zoetwatervarianten in verkoop. Het zijn zeer mooie visjes, maar let op, want de meeste varianten vereisen brak water, in de natuur leven die immers vaak in riviermondingen.

tetraodon mbu

Tetraodon Mbu

Dit is een heel uitzonderlijk exemplaar, waar we er één van zitten hebben. Deze wordt ook wel de Giant Puffer genoemd.

tetraodon negroviridis

Tetraodon Nigroviridis

Zeer mooi visje, wordt tot 17 cm. Ook wel de Green Spotted Puffer genoemd.

Hierboven zie je twee varianten, we hebben ook nog twee andere varianten, namelijk de Tetraodon Biocellatus (Figure Eight Puffer) en de Carinotetraodon Travancoricus (dwerg Kogelvis). Interessante info over kogelvissen vind je op www.kogelvisforum.nl

Ben je zelf op zoek naar specifieke visjes? Aquarium Neon kan eigenlijk aan zowat alle soorten geraken op bestelling, vraag ons er naar!

Fotowedstrijd mooiste aquarium

Onlangs organiseerden wij een wedstrijd waarbij iedereen foto’s van zijn of haar aquarium kon insturen. We hebben 5 mogelijke winnaars geselecteerd per categorie (zout / zoet), en jullie laten stemmen via een poll.
We zijn heel blij met de massale respons, zowel van deelnemers als stemmers, dat maakt elke deelnemer al sowieso tot een winnaar! Uiteindeliijk hebben volgende foto’s het meeste stemmen gehaald:

Zoet water

Hier kreeg Kurt Craeynest afgetekend het meeste stemmen. Proficiat, Kurt!

Zout water

2 deelnemers eindigden zeer dicht bij elkaar, uiteindelijk haalde Joske Vermeulen het met enkele stemmen. Proficiat Joske!

Je kan alle inzendingen en stemmen rustig nakijken op onze website op deze pagina.